Blog

RSS

Una guia de Peterson a la biblioteca del Museu de l'Escola de Pusol

24-08-2020


Una guia de Peterson a la biblioteca del Museu de l'Escola de Pusol

Entre les nombroses publicacions que atresora la biblioteca del Museu Escolar, sobresurt un exemplar de “la *Peterson”, probablement, la guia de camp més estesa i utilitzada a Europa per a la identificació d'ocells. Publicada, en la seva primera edició anglesa, en 1954, vint anys més tard ja comptava amb catorze reimpressions només al Regne Unit i més d'una desena d'edicions estrangeres, entre elles, l'espanyola. A la biblioteca del Museu Escolar disposem d'una quarta edició (1980), que presenta una preciosa cadernera en vol en la seva coberta i un xiulet real en el llom.


De manera col·loquial, aquesta publicació és nomenada pel cognom del seu primer autor, *Peterson, artífex de les més de mil dues-centes il·lustracions que conté el llibre, tant en blanc i negre com en color. Sens dubte, una de les peculiaritats d'aquesta guia ve donada per les siluetes retallades de diferents ocells que apareixien en les parts interiors de les cobertes i en les guardes… Observant aquests perfils a contraclaror, les “Siluetes del Camí”, molts/as descobrim com era un mussol, un abellerol, un *estornino o una oreneta…


Aquesta guia ha acompanyat durant anys -i continua fent-ho- a milers d'ornitòlegs/as en els seus passejos pel camp. Amb més de sis-centes espècies descrites, aquest petit volum s'ha erigit en el complement necessari per a ajudar al/a observador/a de la naturalesa. Per la seva grandària, senzillesa, qualitat i precisió dels textos, “la *Peterson” és tot un clàssic en la bibliografia ornitològica.


Autor: Rafa Martínez, director de Projecte *Pusol.

Vols conéixer totes les nostres novetats?

Subscriu-te a la nostra newsletter!


Mecenatge

Mecenatge

Multimedia

Multimedia

Multimedia

Col·leccions

Premis i reconeixements



Top